google-site-verification=DPFFICBXt80Brvuh9LRfFKVh3tx9s6Tttg54lyCpk8Y

راهبردهایی برای مواجهه با تشخیص سرطان

سرطان - راهبردهایی برای مواجهه با تشخیص سرطان - همه چیز را در مورد سرطان

راهبردهایی برای مواجهه با تشخیص سرطان

نوشته admin

راهبردهایی برای مواجهه با تشخیص سرطان :

تجربه سختی است. آنگاه که می فهمید سرطان دارید. پس از تشخیص سرطان ممکن است احساس اضطراب، ترس، دستپاچگی و سرگردانی کنید با این پرسش که چگونه روزهای پیش رو را خواهید گذراند .
در سطور زیر ۱۱ پیشنهاد را برای مواجهه با این مرحله برای شما می اوریم.

۱- همه چیز را در مورد سرطان تان بدانید:

تا جایی که ممکن است سعی کنید اطلاعات اساسی و مفید را در مورد سرطانتان بدست آورید. حتما یکی از اعضای خانواده یا یکی از دوستان نزدیک را در نخستین ملاقات هایتان با پزشک همراه خود ببرید. پرسش هایتان را از پیش یادداشت کنید تا از پزشک بپرسید.
حتما بپرسید که:
الف . من چه سرطانی دارم؟
ب. سرطان من در کجا و در چه عضوی است؟
ج. آیا گسترش پیدا کرده است؟
د. آیا سرطانم قابل درمان است؟
ہ. چقدر احتمالی درمان قطعی وجود دارد؟
و. راه های درمان من چیست؟
ز. فایدهٔ درمان برای من چیست؟
ح. در ضمن درمان انتظار چه چیزهایی را باید داشته باشیم؟
ط. چه زمانی باید با پزشک تماس بگیرم
ی. چگونه میتوانم از عود سرطانم جلوگیری کنم؟
ک. فرزندان و سایر اعضاء خانواده ام چقدر احتمال ابتلا به سرطان دارند؟

۲- خطوط ارتباطی را بازبگذارید :

پس از تشخیص سرطان یک ارتباط صادقانه و دو سویه را با کسانی که دوستشان دارید و سایرین حفظ کنید. اگر سایرین بخواهند شما را از شنیدن خبرهای بد برحذر دارند یا اگر سعی کنید قوی به نظر برسید ممکن است احساسی تنهایی کنید.
اگر شما و سایرین احساسات خود را صادقانه بروز دهید، همه میتوانید از یکدیگر نیرو بگیرید.

۳- تغییرات جسمانی پیش رو :

اینک پس از تشخیص و پیش از آغاز درمان، بهترین زمان برنامه ریزی برای تغییرات احتمالی پیش رو است. اگر از هم اکنون خود را برای این تغییرات آماده کنید حتما در زمان بروز تغییرات، بسیار بهتر با آن مواجه خواهید شد.
از پزشکتان بپرسید که منتظر چه تغییراتی باید باشید. اگر داروها باعث ریزش مو می شود مشورت با متخصصین مد و زیبایی درباره لباس پوشیدن، آرایش و کلاه گیس ممکن است شما را آسوده خاطر تر و خوش تیپ تر کند.
در کشورهای پیشرفته تر، شرکتهای بیمه در پرداخت هزینه برخی از وسایل مورد نیاز مثل کلاه گیس ، پروتز و غیره کمک می کنند.
اما در ایران کلیه لوازمی که برای زیبایی استفاده میشود چه در بیماران سرطانی و چه در غیر سرطانی ها، مورد قبول هیچ شرکت بیمه ای نیست. اعضای انجمن حمایت از بیماران سرطانی در ایران کمک و راهنمایی فراوانی در این موارد می کنند.

۴- زندگی سالمی داشته باشید :

داشتن یک زندگی سالم میتواند میزان انرژی شما را افزایش دهد. خوردن یک غذای سالم که حاوی تمامی مواد مورد نیاز و مغذی باشد و استراحت کافی کمک شایان به مبارزه با فشار عصبی و ضعف حاصل از بیماری و درمان آن خواهد کرد. ورزشی و شرکت در فعالیتهای شادی بخش نیز بسیار مؤثر است.
مطالعات و شواهد اخیر نشان میدهد کسانی که در طی درمان مختصر فعالیت بدنی را حفظ می کنند، نه تنها بهتر با بیماری و درمان کنار می آیند بلکه عمر طولانی تری خواهند داشت.

۵- بگذارید دوستان و بستگان کمک کنند :

دوستان و بستگان اغلب می توانند پیغامها را برسانند، ایاب و ذهاب را به عهده داشته باشند، غذاها را آماده کنند و در کارهای منزل کمک کنند. کمک آنها را قبول کنید.
پذیرش و قبول کمک، به آنها که به شما اهمیت می دهند و شما را دوست دارند این حسی را میدهد که در زمان سختی می توانند به کمک دوست بشتابند و همچنین خانواده خود را تشویق کنید تا چنانچه نیاز دارند پیشنهاد کمک دیگران را بپذیرند.
سرطان همهٔ خانواده را متاثر و دچار فشار روحی – عصبی میکند به خصوصی مراقبین اصلی بیمار را پذیرفتن کمک همسایه ها و دوستان در مورد کارهای منزل و غذا، باعث تقویت روحیه مراقبین اصلی بیمار می شود.

۶- اهداف و اولویت هایتان را مرور کنید :

مشخص کنید چه چیزی در زندگی برایتان واقعا مهم است. برای فعالیتها و کارهایی که بیشترین اهمیت را دارد فرصت ایجاد کنید.
اگر لازم است نسبت به کسانی که دوستشان دارید، گشوده تر شوید و افکار و احساساتتان را برایشان
بازگو کنید. سرطان همهٔ وابستگان شما را متاثر می کند، این گونه برقراری
ارتباط در کاهش نگرانی و ترسی ناشی از سرطان، بسیار موثر است.

۷- سعی کنید زندگی روزمره و طبیعی خود را داشته باشید :

زندگی و روش زندگی معمولی خود را حفظ کنید ولی در صورت لزوم برای متعادل کردن آن گشوده باشید.
در هر لحظه فقط به همان لحظه ای که در آن هستید فکر کنید. در لحظات پر اضطراب پرداختن به این راهکار ساده بسیار آسان است. هنگامی که آینده نامشخص و نامعین است، برنامهریزی و سازماندهی ناگهان گیج کننده به نظر میرسد.

۸- با سایر بیماران مبتلا به سرطان صحبت کنید :

گاهی فکر می کنیم کسانی که سرطان را تجربه نکرده اند نمیتوانند کاملا احساس ما را درک کنند. به همین دلیل صحبت کردن با کسی که وضعیت مشابه ما را دارد، بسیار موثر است.
سایر بهبود یافتگان سرطان هم میتوانند در انتقال تجربیاتشان با شما سهیم شوند و منظری را از آنچه شما از درمان انتظار دارید در اختیارتان قرار دهند. شما میتوانید با یکی از دوستان یا بستگانی که قبلا مبتلا به سرطان بوده، یا از طریق انجمن های حمایتی با سایر بهبود یافتگان سرطان تماس بگیرید. در مورد انجمن های حمایتی شهر خودتان میتوانید از پزشکتان سئوال کنید.

۹- با عقاید خرافی بجنگید :

هنوز برخی عقاید نادرست و خرافی در مورد سرطان وجود دارد. برخی از دوستان نگران مسری بودن سرطان شما هستند. برخی همکاران تعجب می کنند که شما چطور آنقدر سالماید که می توانید به کار خود ادامه دهید.
بعضی از دوستان از ترس این که مبادا حرف اشتباهی بزنند که شما را ناراحت کند، از شما دوری می کنند. بسیاری از افراد نیز هم پرسش هایی دارند و هم نظراتی، این
شمایید که مشخص می کنید مردم با شما چه رفتاری داشته باشند. به دوستانتان یادآوری کنید که حتی اگر سرطان ترسناک ترین بخش زندگی شما باشد این مسئله سبب نمی شود که آنها از بودن در کنار شما بهراسند.

۱۰- بررسی کنید بیمه ها چه کمکی می توانند بکنند :

اگر استخدام رسمی دولت هستید از بسیاری از مزایای بیمه های خدمات درمانی یا تامین اجتماعی میتوانید استفاده کنید. به طور کلی در ایران، رادیوتراپی در مراکز دولتی به طور رایگان انجام می شود گر چه مراکز خصوصی نیز برای این کار وجود دارد و ممکن است در بخش خصوصی دستگاههای رادیوتراپی یا پرتودرمانی جدیدتر و مجهزتری هم وجود داشته باشد به نحوی که رادیوتراپی با عوارض کمتری انجام پذیر باشد.
تزریق داروهای شیمی درمانی نیز در مراکز دولتی به صورت رایگان انجام می شود ولی خود داروهای شیمی درمانی که به طور کلی داروهای گران قیمتی هستند، رایگان نیستند و باید از داروخانه های خاص دولتی تهیه شوند.
در حالی حاضر بیمه خدمات درمانی ۵۰٪، تامین اجتماعی ۲۵٪ و ارتش ۱۰۰٪ هزینهٔ این داروها را تقبل می کنند.
برخی از ادارات دولتی کارمندان خود را تحت پوشش بیمهٔ تکمیلی قرار داده اند که گر چه متعهد مبلغ زیادی نیستند، به هر حال برای آن دسته مبتلایان به سرطان که از بضاعت مالی خوبی برخوردار نیستند بسیار امیدوار کننده است.
اما ممکن است بازنشستگان برای استفاده از بیمهٔ تکمیلی دچار مشکلاتی باشند و توانایی مالی چندانی برای آن نداشته باشند. به هر حال باید به سمتی پیش برویم که در درجه اول تمام مردم ایران تحت پوشش بیمه خدمات درمانی جامع، کامل و یکسانی توسط یک سازمان مستقل قرار گیرند ودر درجه دوم کلیه بیماران سرطانی باید از خدمات مربوط به درمان سرطان رایگان بازگو کنید.
سرطان همهٔ وابستگان شما را متاثر می کند، این گونه برقراری ارتباط در کاهش نگرانی و ترسی ناشی از سرطان، بسیار موثر است.

۱۱- برای خود راهبرد مواجهه داشته باشید :

چون درمان سرطان هر کسی ویژه خود اوست، بنابراین راهبرد مواجهه شما با سرطانتان نیز منحصر به خودتان است. پیشنهاد می شود:
– از فنون تن آرامی” استفاده کنید.
– احساساتتان را صادقانه با خانواده، دوستان، یک روحانی یا یک مشاور در میان بگذارید.
– فکر تهیه کلاه گیس از موی طبیعی باشید تا در طی دوران شیمی درمانی استفاده نمایید .
– برای سازماندهی افکار خود یک دفتر روزانه داشته باشید.
– وقتی با تصمیم سختی مواجه می شوید، منافع و زیان های هر انتخاب را فهرست کنید.
– به یک منبع روحانی متصل شوید (خدا- هستی – آفرینش و …)
– زمانی را برای تنها بودن و فکر کردن برای خودتان اختصاص دهید.
– تا جایی که میتوانید خود را در فعالیت های شغلی و تفریحی درگیر کنید. هر آنچه تا پیش از ابتلاء به سرطان در شرایط دشوار به شما کمک می کرد چه بسا اکنون نیز برای رفع نگرانی های شما مفید واقع شود.
چه یک دوست نزدیک، چه یک رهبر مذهبی، یا فعالیت خاصی که دوستش دارید و با آن دوباره نیرو می گیرید. به سوی این منابع نیرو بروید ولی برای یافتن راهبردهای جدید مواجهه با بیماری همیشه گشوده بمانید .